Winkelmand

Volg je ons al?

De beste cadeaus voor een housewarming

Inhoud

Ontvang nieuwe blogs in je mail!

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Introductie

Je kent een gelukkige die een nieuw huis gaat intrekken. Uiteraard ben jij uitgenodigd voor een leuke housewarming, maar wat geef je dan als cadeau? Of misschien ben jij zelf de gelukkige en geef je een housewarming, maar weet je niet zo goed wat je als cadeau kunt vragen? In dit artikel helpen wij je inspiratie op te doen voor het belangrijke moment straks.

Verschillende type cadeaus

Wat brengt een verhuizing of het kopen van een huis met zich mee? Een nieuw huis moet vaak eigen worden gemaakt door het te versieren met mooie decoratie. Bijvoorbeeld een leuk beeld of een plant. Tegelijkertijd krijg je ook te maken met hele praktische zaken zoals het netjes willen houden van het huis. Of keuken benodigdheden om mee te koken. Je moet er ook voor zorgen dat je de nodige spullen hebt om visite te ontvangen. En wat ook niet vergeten mag worden. Misschien wil de verhuizer wel even rustig bijkomen en de nieuwe stap in het leven vieren. Misschien wel met een lekker wijntje? Met deze punten in gedachten gaan we hieronder wat specifiekere ideeën met je delen voor een housewarming cadeau.

Decoratie

Met decoratie voor het huis kun je altijd wel aankomen als cadeau. Tegelijkertijd is het wel zonde als het niet past bij de smaak van de ontvanger. In zo een geval is het vaak ook de vraag waar het cadeau uiteindelijk belandt. Daarom is het wel belangrijk om eerst te weten wat de ontvanger aanspreekt en of dit anders eerst subtiel te onderzoeken. Veelvoorkomende decoratie cadeaus voor een housewarming zijn huisplanten. Andere populaire alternatief zijn beelden, bijvoorbeeld creatieve dierenbeelden, vazen of misschien een creatieve lamp die ook als decoratie kan dienen. Een ander, tegenwoordig erg populaire cadeau, zijn geurkaarsen of een hele set van onderzetter en een mix van geurkaarsen of figuurkaarsen. Dit ruikt lekker, maar is tegelijkertijd ook leuk als decoratie. Decoratie voor op de muur kan ook leuk zijn, zoals een schilderij, mooie spiegel of muurcirkels.

Keukenspullen

Vind je decoratie toch te spannend, omdat je twijfelt over de smaak van de ontvanger? Dan kunnen spullen voor in de keuken een veiliger alternatief zijn. Hoewel je ook hier met smaakverschillen te maken krijgt, weet je wel dat het dingen zijn die iedereen wel nodig heeft. Met keuken gereedschap heb je een breed aanbod aan type producten wat je cadeau kunt geven. Zo kun je iemand snel blij maken met een pannenset of bestekset. Altijd handig om te hebben. Hetzelfde geldt voor een goed mes of een snijblok. Vaak interessanter voor personen die met veel plezier koken. Als het wat meer mag kosten heb je ook een breed scala aan keukenapparatuur waar je iemand blij mee kunt maken. Bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, mixer, contactgril, waterkoker of een airfryer. Wordt dit snel te duur of vind je dat iemand dit soort apparatuur echt zelf moet uitkiezen? Dan is het ook altijd leuk om een kookboek, kaasplank, wijnrek of een mooie serveerschaal cadeau te geven.

Functionele cadeaus

Misschien wel heel simpel, maar een huis moet ook worden onderhouden en hiervoor kun je ook handige cadeaus geven. Denk aan hele praktische zaken zoals een dweil, een stofzuiger (steelstofzuigers en kruimeldieven zijn nu erg populair), stoffer en blik, prullenbak, strijkplank, droogrek of een wasmand. Als het wat meer mag kosten misschien een strijkijzer? Er is ook nog een andere categorie functionele cadeaus. Sommigen houden ervan om veel zelf op te knappen aan het huis. Deze klussers kun je ook blij maken met functionele cadeaus zoals gereedschap. Meer hierover in onze blog specifiek gericht op de klussers onder ons.

Mag het wat meer kosten?

Het liefst wil je het natuurlijk niet te gek maken. Maar heb je wat meer te besteden of met iemand te maken die bijna alles al heeft? Dan kan het interessant zijn om te kijken naar de wat duurdere cadeaus. Vooral met apparatuur kun je dan heel ver komen. Zelfs een prullenbak kan tegenwoordig stoer zijn als er een sensor in zit. Een luchtreiniger is ook populair tegenwoordig. Wil je extra indruk maken met je cadeau? Slimme apparaten zijn tegenwoordig helemaal in. Bijvoorbeeld een robotstofzuiger. Dat maakt het leven pas makkelijk! Andere leuke opties zijn: een slimme deurbel, een slim deurslot, een alarmsysteem, slimme rookmelders en natuurlijk slimme lampen!

Het hoeft niet zo moeilijk

Ben je misschien te laat of gewoon heel praktisch ingesteld? Met een fles wijn kun je (bijna) altijd aankomen. Andere veelgegeven cadeaus die je makkelijk en snel kunt kopen zijn: een kaasplank, doos chocolade, koffiebonen, theepot of een doos met verschillende theesmaken. En laten we ook vooral niet de cadeaubon vergeten!

Algemene tips

Afsluitend nog wat algemene tips om je extra succes te brengen in het vinden van het perfecte cadeau. Je kans op slagen zal altijd groter zijn als je weet wat de interesses van de ontvanger zijn. Je kan dit direct vragen of je kan er stiekem naar vissen. Mocht je dit niet via de ontvanger zelf kunnen doen dan kun je nog altijd aan vrienden en familie van de ontvanger vragen wat zijn of haar interesses zijn. Of wat die persoon echt nodig lijkt te hebben.

Andere tip. We zeggen het niet graag, maar met meer budget heb je wel meer kans op slagen. Wil je het niet te duur maken? Overweeg dan om iets samen met anderen te kopen. De ontvangen krijgt dan weliswaar niet verschillende losse cadeaus, maar met groter budget heb je wel meer opties om uit te kiezen en wordt de kans groter dat je met iets komt waar de ontvanger echt blij van wordt.

En dan onze laatste tip. Hoe meer energie je in het cadeau steekt des te groter het gebaar naar de ontvanger toe. Als je echt met iets unieks komt, of misschien zelfs iets gepersonaliseerd, draag je naar de ontvanger uit dat je hem of haar belangrijk vindt en graag blij wilt maken.

Reacties

Geef een reactie

Ik heb een vraag