Winkelmand

Volg je ons al?

De beste cadeaus voor een pasgeboren baby

Inhoud

Ontvang nieuwe blogs in je mail!

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Introductie

Misschien herken je dit wel. Je gaat op kraambezoek of naar een babyshower en zoekt een leuk cadeau om te geven. Maar het valt je al snel op dat er voor baby’s tussen de 0 en 6 maanden minder aanbod is. Vooral als het om speelgoed gaat. Of je bent zelf ouder van een new born baby en probeert een wenslijst samen te stellen voor je kleine wonder, maar weet niet zo goed wat je moet vragen.

De uitdagingen van een cadeau voor pasgeboren baby’s

Bij het vinden van cadeaus voor een pasgeboren baby’s kun je vooral tegen twee dingen aanlopen: het cadeau kan mogelijk gevaarlijk zijn of de baby is cognitief nog niet voldoende ontwikkeld om iets mee te kunnen. Pasgeboren baby’s zijn meer kwetsbaar, waardoor nog niet alle producten veilig en geschikt zijn. Een draagzak of wipstoel kan bijvoorbeeld leuk zijn, maar kan voor een te kleine baby nog wel gevaarlijk zijn. Misschien kun je de kleine niet helemaal goed vastzetten, omdat hij of zij nog te klein is. Of misschien komt het nog met het hoofdje achter een stuk stof en kan dit de ademhaling belemmeren. Hiernaast heb je ook te maken met een baby die misschien nog niet voldoende controle heeft over het lichaampje of simpelweg niet met het cadeau kan omgaan. Zo duurt het wel even voordat de nekspieren sterk genoeg zijn om het hoofdje zonder ondersteuning te kunnen dragen, duurt het even voordat ze sterk genoeg zijn om iets vast te pakken en naar zich toe te trekken, moeten ze in het begin nog gedragen worden, kunnen ze in het begin nog weinig zien, moet het gehoor zich ook nog ontwikkelen en begrijpen ze van sommige dingen simpelweg nog niet wat het is en wat het doet.

Praktische cadeaus

Gezien de uitdagingen die hierboven genoemd zijn, zijn de meeste cadeaus voor pasgeboren baby’s vooral bedoeld voor de ouders. Vooral praktische cadeaus komen dan goed van pas. Zo moeten ouders meerdere keren per dag luiers verschonen. Luiers zijn noodzakelijk en kunnen bij elkaar best veel kosten. Dit maakt luiers een geschikte cadeau waar ouders altijd blij mee zullen zijn. Ook hydrofiele doekjes zijn altijd welkom als cadeau. Deze komen in verschillende maten en soorten en kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld om een baby af te drogen, spuug op te vangen, om een baby in te bakeren en zelfs als knuffel. Andere praktische cadeaus zijn een speen, babyflesje, flesjes verwarmer. flesjes sterilisator, slaapzakje, babybadje en babyfoon.

Kleding voor pasgeboren baby’s

Een baby groeit heel snel uit zijn of haar kleding. Als ouder blijf je nieuwe kleding kopen. Daarom is dit altijd welkom als cadeau. Als je kleding cadeau wilt geven dan kun je denken aan rompertjes, slofjes, mutsjes, wantjes, een zachte badjas of een pyjama. Bij een baby staat alles al heel snel goed en kun je heel moeilijk iets verkeerds geven.

Speelgoed voor pasgeboren baby’s

Hoewel het minder praktisch is, voelt het gewoon goed om de kleine speelgoed te geven. En mocht je toch liever speelgoed willen geven dan de praktische opties hierboven? Dan zijn er nog wel wat opties om te overwegen. Baby’s kunnen geleidelijk steeds verder kijken en meer kleuren zien. In het begin zien ze vooral kleurverschillen tussen donker en licht en hierna gaan ze stapsgewijs steeds meer kleur zien. Kijkboeken zijn hier speciaal op gemaakt en dit maakt het als speelgoed geschikt voor de jongere baby’s. Ook een rammelaar en andere speelgoed dat geluid maakt kan leuk zijn. Verder krijgen baby’s langzaam en geleidelijk steeds meer controle over het lichaampje. Een babygym kan dit stimuleren. In het begin kan het nog vooral worden gebruikt als ondergrond voor tummy time. En naarmate de baby verder groeit kan het ook interactie gaan tonen met de hangende onderdelen van een babygym. Belangrijke tip voor speelgoed als cadeau. Op verpakkingen kun je altijd zien voor welke leeftijd in maanden het product geschikt is. Hiermee kun je voorkomen dat je een pasgeboren baby iets geeft waar ze pas over 6 maanden of later mee kunnen gaan spelen. Dit is uiteraard wel een schattig en puur indicatief, aangezien alle baby’s een eigen groei en ontwikkelsnelheid hebben.

Maak het cadeau persoonlijk

Een cadeau heeft vaak nog meer waarde als het gepersonaliseerde is. Hiermee kun je ook voorkomen dat je iets geeft wat al door heel veel anderen is gegeven. Zo kun je producten geven met de naam van de baby erop. Bijvoorbeeld een speen of rompertje of andere kledingstuk.

Nog meer inspiratie voor kraambezoek of babyshower cadeaus

Hoewel praktische cadeaus, kleding en sommige soorten speelgoed altijd goed zijn, kan het wel voorkomen dat er al wel heel veel van gegeven zijn. Dit is een beetje zonde, omdat het allemaal gaat stapelen en sommige producten misschien niet eens gebruikt gaan worden. Zonde van het geld en misschien gaan de ouders dan ook een keer hopen op iets anders. Het is goed om hier rekening mee te houden. Gelukkig zijn er nog wel wat andere populaire opties. Een bezoek of cadeaubon voor een babyspa kan heel leuk zijn. Een tijdschrift of boek kan ook een heel leuk cadeau zijn. Ouders van pasgeboren baby’s lezen zich graag in om de kleine zo goed mogelijk te begrijpen. Een mand met diverse babyproducten kan ook heel erg leuk zijn. Nog meer zelfs als je deze zelf samenstelt!

Conclusie

Ben je zelf nog geen ouder en zoek je een cadeau voor kraambezoek of babyshower? Of ben je juist pas net ouder geworden van een kleine lieve baby? Dan kan het in het begin nog allemaal zoeken zijn. Nadat je het zelf hebt meegemaakt weet je al vrij snel wat handig is en wat niet. Tot die tijd moet je nog even leren en daarom helpen wij je graag met dit artikel. In hoofdlijnen willen wij je de volgende tips geven:

  • Met praktische cadeaus ben je altijd welkom.
  • Ook kleding is altijd goed.
  • Speelgoed is in het begin nog minder geschikt, maar het kan! Kijk bij speelgoed altijd naar de leeftijdsindicatie op de verpakking.
  • Gepersonaliseerde cadeaus zijn nog leuker.
  • Probeer creatief te zijn en voorkom dat je iets geeft wat al heel veel gegeven is.

Reacties

Geef een reactie

Ik heb een vraag