Winkelmand

Volg je ons al?

Volg je ons al?

Wat zijn de officiële kindermaten?

Inhoud

Ontvang nieuwe blogs in je mail!

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als ouder ben je vast bekend met het kopen van kinderkleding. Het is echter niet altijd even makkelijk om de juiste maat te vinden, zeker omdat kinderen in korte tijd snel kunnen groeien. Maar bestaan er eigenlijk wel officiële kledingmaten voor kinderen?

Het antwoord is ja, die bestaan. Net als bij volwassenen, zijn er voor kinderen officiële kledingmaten vastgesteld. In Europa zijn deze maten vastgelegd in de EN 13402-norm, die zich richt op het meten van lichaamsafmetingen. Deze norm is van toepassing op alle soorten kleding, inclusief kinderkleding.

Deze norm schrijft voor dat er zes verschillende maten zijn voor kinderkleding: 50/56, 62/68, 74/80, 86/92, 98/104 en 110/116. De cijfers geven de lengte van het kind aan in centimeters. De eerste maat in elk paar geeft de lengte van het kind aan als het aan de onderkant van het bereik zit, en de tweede maat geeft de lengte aan als het aan de bovenkant van het bereik zit.

Hoewel deze officiële maten bestaan, is het belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en dus ook verschillende lichaamsverhoudingen heeft. Een kind kan bijvoorbeeld lang zijn voor zijn leeftijd, maar nog steeds smal. Daarom is het altijd verstandig om de kleding te passen voordat je het koopt, zodat je zeker weet dat het goed past.

Daarnaast is het goed om te weten dat niet alle landen dezelfde maten gebruiken. In de Verenigde Staten worden bijvoorbeeld vaak andere maten gebruikt dan in Europa. Het is dan ook belangrijk om op te letten welk maatsysteem wordt gebruikt als je online kinderkleding koopt uit het buitenland.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat de kledingmaat van je kind niet altijd overeenkomt met zijn leeftijd. Kinderen groeien immers in verschillende snelheden. Het is dus altijd verstandig om regelmatig de kledingkast van je kind op te ruimen en te controleren of alles nog past.

Kortom, er bestaan officiële kledingmaten voor kinderkleding. Maar omdat elk kind anders is, is het nog steeds belangrijk om kleding te passen voordat je het koopt en om te onthouden dat maten kunnen verschillen per land en dat de kledingmaat van je kind niet altijd overeenkomt met zijn leeftijd.

Reacties

Geef een reactie

Ik heb een vraag