Winkelmand

Volg je ons al?

Volg je ons al?

Hoeveel geld geef je in verschillende landen als bruidscadeau?

Inhoud

Ontvang nieuwe blogs in je mail!

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bruiloften zijn speciale gelegenheden die over de hele wereld worden gevierd. Een van de grootste dilemma’s voor gasten die een bruiloft bijwonen, is hoeveel geld ze moeten geven als huwelijkscadeau. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de gebruiken en gewoonten in het land waar de bruiloft plaatsvindt, omdat de tradities en verwachtingen van land tot land kunnen verschillen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van enkele landen en hoeveel geld gepast is om cadeau te geven op een bruiloft.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is het gebruikelijk om een cadeau te geven van ongeveer $50 tot $150 per persoon. Het is ook acceptabel om een cadeaubon te geven voor de huwelijksreis, of om een bijdrage te leveren aan een cadeaulijst.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is het gebruikelijk om een cadeau te geven van ongeveer £50 tot £100 per persoon. Het is ook acceptabel om een bijdrage te leveren aan een cadeaulijst.

Nederland

In Nederland is het gebruikelijk om een cadeau te geven van ongeveer €50 tot €100 per persoon. Het is ook acceptabel om een bijdrage te leveren aan een cadeaulijst of om een envelop met geld te geven.

Spanje

In Spanje is het gebruikelijk om een cadeau te geven van ongeveer €100 tot €200 per paar. Het is ook acceptabel om een bijdrage te leveren aan een cadeaulijst.

Italie

In Italië is het gebruikelijk om een cadeau te geven van ongeveer €100 tot €150 per paar. Het is ook acceptabel om een bijdrage te leveren aan een cadeaulijst.

India

In India is het gebruikelijk om een cadeau te geven van ongeveer INR 1000 tot INR 5000 per paar. Het is ook acceptabel om een bijdrage te leveren aan een cadeaulijst.

China

In China is het gebruikelijk om een cadeau te geven van ongeveer CNY 500 tot CNY 1000 per paar. Het is ook acceptabel om een bijdrage te leveren aan een cadeaulijst.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze bedragen slechts richtlijnen zijn en dat het altijd gepast is om te geven wat je comfortabel vindt en wat bij jouw relatie met het bruidspaar past. Ook kan het zo zijn dat de tradities en verwachtingen van de familie van het bruidspaar anders zijn dan de algemene gebruiken in het land. Het beste is om altijd rekening te houden met de wensen en behoeften van het bruidspaar en om een cadeau te geven dat persoonlijk en attent is.

Reacties

Geef een reactie

Ik heb een vraag