Winkelmand

Volg je ons al?

Volg je ons al?

Hoeveel geld geef je als bruidscadeau?

Inhoud

Ontvang nieuwe blogs in je mail!

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijk! Het geven van geld als huwelijkscadeau is de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar hoeveel geld is gepast om te geven op een bruiloft? In deze blog geven we je wat richtlijnen en tips om je te helpen bij het bepalen van een geschikt bedrag.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er geen vaste regels zijn als het gaat om het geven van geld op een bruiloft. Het bedrag dat je geeft, hangt af van verschillende factoren, zoals je relatie met het bruidspaar, de locatie en het soort bruiloft.

Over het algemeen wordt aangenomen dat het bedrag dat je geeft minstens de kosten dekt van de aanwezigheid van één persoon op de bruiloft. Dit bedrag kan variëren van 50 tot 150 euro per persoon, afhankelijk van de locatie en het soort bruiloft. Als je bijvoorbeeld wordt uitgenodigd voor een bruiloft in een luxe hotel of kasteel, is het gebruikelijker om wat meer te geven dan bij een eenvoudige bruiloft in een lokale zaal.

Als je een nauwe relatie hebt met het bruidspaar, zoals een familielid of goede vriend, kun je ervoor kiezen om wat meer te geven dan het gemiddelde bedrag. Ook als je niet kunt komen naar de bruiloft, kan het gepast zijn om een hoger bedrag te geven.

Als je niet zeker weet hoeveel geld je wilt geven, kun je ook kiezen voor een ander soort cadeau. Het kan leuk zijn om iets te geven wat het bruidspaar voor altijd zal herinneren, zoals een mooie foto of een kunstwerk. Ook ervaringen, zoals een weekendje weg of een diner in een restaurant, zijn populair als huwelijkscadeau.

Kortom, het bedrag dat je geeft als huwelijkscadeau hangt af van verschillende factoren en er zijn geen vaste regels. Het is belangrijk om te geven wat jij comfortabel vindt en wat past bij jouw relatie met het bruidspaar. Een persoonlijk cadeau kan ook een goede optie zijn als je niet zeker weet hoeveel geld je wilt geven. Onthoud dat het bruidspaar vooral zal waarderen dat je op hun speciale dag aan ze denkt!

Reacties

Geef een reactie

Ik heb een vraag