Winkelmand

Volg je ons al?

Wat zijn de verschillende soorten materialen waar kaarsen van worden gemaakt?

Inhoud

Ontvang nieuwe blogs in je mail!

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijke kaarsen zijn tegenwoordig erg populair en dat is niet zonder reden. Veel mensen willen namelijk graag weten wat ze in huis halen en kiezen daarom bewust voor duurzame en natuurlijke materialen. Maar wat voor soort materialen worden er eigenlijk gebruikt om kaarsen te maken? In dit artikel nemen we een kijkje naar de verschillende soorten materialen waar kaarsen van worden gemaakt.

Paraffine

Paraffine is een aardolieproduct en wordt het meest gebruikt om kaarsen te maken. Het is een goedkoop en makkelijk te bewerken materiaal, waardoor het ideaal is voor massaproductie. Paraffine kaarsen hebben een egale kleur en een gladde afwerking. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende geuren en kleuren, en branden lang en gelijkmatig.

Bijenwas

Bijenwas is een natuurlijk product dat wordt geproduceerd door bijen. Het heeft een heerlijke geur en een mooie gele kleur. Bijenwas kaarsen zijn duurder dan paraffine kaarsen, maar ze branden langer en zijn beter voor het milieu. Bovendien produceren ze negatieve ionen die de lucht in huis zuiveren.

Sojawas

Sojawas wordt gemaakt van de bonen van de sojaplant en is een duurzamer alternatief voor paraffine. Het heeft een laag smeltpunt en brandt daarom langzamer dan paraffine kaarsen. Sojawas kaarsen hebben een natuurlijke kleur en geur en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Kokoswas

Kokoswas wordt gemaakt van de olie van kokosnoten en is een ander duurzaam alternatief voor paraffine. Het heeft een laag smeltpunt en brandt daarom langzamer dan paraffine kaarsen. Kokoswas kaarsen hebben een exotische geur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen.

Stearine

Stearine is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van palmolie. Het wordt vaak gebruikt als additief om de kaars harder en langer brandend te maken. Stearine kaarsen hebben een egale kleur en een gladde afwerking. Ze branden lang en gelijkmatig en zijn verkrijgbaar in verschillende geuren en kleuren.

Nu je op de hoogte bent van de verschillende soorten materialen waar kaarsen van worden gemaakt, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van kaarsen. Bedenk wat voor soort kaars je wilt en wat je belangrijk vindt: een natuurlijke uitstraling, een specifieke geur of kleur, duurzaamheid of een lange brandduur. Zo vind je altijd de kaars die bij jou past!

Reacties

Geef een reactie

Ik heb een vraag